prev next

Voedzaam en het beroepsonderwijs

Als school heb je natuurlijk het welbevinden van de studenten voor ogen en weet je dat een gezond voedings- en beweegbeleid hierbij onontbeerlijk is. Maar niet altijd is alle kennis of tijd aanwezig om dit zelf vorm te geven.

Het studentenleven staat niet bekend om de uitgebalanceerde maaltijden en verantwoorde levensstijl. Onwetendheid ligt hier vaak aan ten grondslag. Met heldere en praktische voorlichting kan Voedzaam studenten laten zien hoe gemakkelijk het is om beter te eten en meer te bewegen. Ook wordt besproken wat de voordelen zijn van een gezonde(re) leefstijl, niet alleen op lange, maar juist ook op korte termijn.

De (gast)lessen over voeding en gezondheid passen ook prima in de opleiding Sport & Bewegen, Wellness & Lifestyle of Verpleegkunde/Verzorging. Zo zijn de zorgprofessionals van de toekomst goed voorbereid om straks het verschil te maken voor een gezonde samenleving.

 

Voedzaam en Anniek

Mijn naam is Anniek Sturm. Ik ben BGN-gewichtsconsulent en kindervoedingscoach. Vanuit mijn achtergrond als onderwijskundig linguïst ben ik bekend met didactiek, methodiekontwikkeling en pedagogische werkvormen. Met mijn expertise sta ik graag uw organisatie bij, door bijvoorbeeld workshops of gastlessen te verzorgen.


 

Advies en praktijk

Als gastdocent kan ik studenten voorlichten, informeren en begeleiden naar een gezonde leefstijl. Met mijn kennis en ervaring uit het onderwijs en mijn expertise op het gebied van beleidsontwikkeling en implementatie, weet ik jongeren te inspireren en te ondersteunen. 

Zo geef ik bijvoorbeeld gastlessen in de klas. Deze lessen zijn afgestemd op de leeftijd en het niveau van de studenten en zijn duidelijk en praktisch.  Het gaat hierin om het maken van gezonde keuzes voor jezelf die ook goed zijn voor de wereld en de mensen om ons heen.

De lessenseries of gastlessen passen bij de kerndoelen voor het onderwijs, bijvoorbeeld in het kader van Burgerschapsvorming.

Voedzaam helpt de school graag met het creëren van een gezonde schoolkantine. Door het aanbieden van verantwoorde producten, maken studenten automatisch een gezonde(re) keuze. Dit stukje bewustwording zal hen in het dagelijks leven helpen verantwoorde keuzes te maken en de kans op (gewichts)problemen op latere leeftijd verkleinen.

Daarnaast kan ik de opleiding tot Gewichtsconsulent verzorgen voor het MBO, zoals deze is geaccrediteerd door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Deze opleiding past als keuzedeel bijvoorbeeld bij de opleiding Sport&Bewegen of Wellness&Lifestyle.

Vraag vrijblijvend om een offerte of een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken voor uw organisatie via info@voedzaamadvies.nl of via de contactpagina.