prev next

Voedzaam en het voortgezet onderwijs

Middelbare scholen hebben de taak om de kinderen die aan hen zijn toevertrouwd te helpen ontwikkelen tot gezonde, zelfbewuste volwassenen. Als organisatie heb je natuurlijk het welbevinden van de kinderen voor ogen en weet je dat een gezond voedings- en beweegbeleid hierbij onontbeerlijk is. Maar niet altijd is alle kennis of tijd aanwezig om dit zelf vorm te geven. Daarnaast zijn kinderen wat minder goed te beïnvloeden wanneer zij ouder worden en zelf keuzes (op het gebied van voeding en gezondheid) gaan maken. Daarom is heldere voorlichting, maar ook het bieden van verantwoorde keuzes ten aanzien van je eigen gezondheid én als burger van de maatschappij, voor deze doelgroep erg belangrijk.

 

Voedzaam en Anniek

Mijn naam is Anniek Sturm. Ik ben gewichtsconsulent en kindervoedingscoach en zet mij in voor professionals, ouders en kinderen met (dreigend) overgewicht, ondergewicht en slechte eters. 

Vanuit mijn achtergrond als onderwijskundig linguïst ben ik bekend met didactiek, methodiekontwikkeling en pedagogische werkvormen. Met mijn expertise sta ik graag uw organisatie bij, door bijvoorbeeld ouderbijeenkomsten, workshops of gastlessen te verzorgen.

 

Advies en praktijk

Er is een grote behoefte onder opvoeders aan helder en duidelijk advies. Daarom wil ik mensen inspireren en begeleiden naar een gezonde leefstijl. Met mijn kennis en ervaring uit het onderwijs en expertise op het gebied van beleidsontwikkeling en implementatie, weet ik zowel kinderen, hun ouders én andere (op)voeders te inspireren en te ondersteunen.

Zo geef ik bijvoorbeeld gastlessen in de klas. Deze lessen zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen en zijn duidelijk en praktisch.  Het gaat hierin om het maken van gezonde keuzes voor jezelf die ook goed zijn voor de wereld en de mensen om ons heen.

De lessenseries of gastlessen passen bij de kerndoelen voor het onderwijs, bijvoorbeeld in het kader van burgerschapsvorming.

Maar ook ouders wil ik graag informeren hoe zijn hun kind kunnen helpen gezonde(re) keuzes te maken. Zo kan men een blijvende leefstijlverandering inzetten én volhouden.

Voedzaam helpt de school graag met het creëren van een gezonde schoolkantine. Door het aanbieden van verantwoorde producten, maken kinderen automatisch een gezonde(re) keuze. Dit stukje bewustwording zal hen tijdens het verder opgroeien helpen verantwoorde keuzes te maken en de kans op (gewichts)problemen op latere leeftijd verkleinen.

Vraag vrijblijvend om een offerte of een kennismaking om de mogelijkheden te bespreken voor uw organisatie via info@voedzaamadvies.nl of via de contactpagina.