Pannenkoekendag

Als ik aan mijn kinderen vraag wat ze willen eten is het steevast één van de P's. En aangezien het vandaag (18 maart) nationale pannenkoekendag is, was er geen ontkomen aan. Pannenkoeken it is dus vandaag! Maar deze weken in de aanloop naar Pasen zijn we met een groep aan het vasten. Niet volledig, maar vasten naar het principe van Daniël. Hij nam zich voor zich niet te verontreinigen en at groenten, peulvruchten, fruit en dronk water. Een vegan-lifestyle dus, vrij van geknutseld eten en sterk bewerkte voeding. Nu eet ik normaal gesproken al nauwelijks vlees en zo puur&onbewerkt mogelijk, maar ik ben toch wel gehecht aan mijn yoghurt en eitjes... Een uitdaging dus op deze pannenkoekendag om ze zo Daniël-proof mogelijk te maken. En...dat is gelukt! Hier het recept (voor ca.30 kleine pannenkoekjes):

Maal 100 gram havermout tot een fijn meel in je keukenmachine en 50 gram lijnzaad in een koffiemolentje (of met een vijzel). Meng het havermoutmeel en de fijngemalen lijnzaad met 150 gram boekweitmeel, een snufje zout, een snufje vanillepoeder,wat kaneel en 1/2 tl wijnsteenbakpoeder. Doe dan 1 banaan in de keukenmachine en laat draaien tot het een papje is. Voeg de helft van je amandelmelk toe. Doe vervolgens het meel erbij en laat het goed mengen. Voeg dan nog zoveel amandelmelk toe tot het een mooi pannenkoekenbeslag is. Ik gebruikte uiteindelijk in totaal 750 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk. Bijvoorbeeld de ongezoete amandelmelk of rijst-kokosmelk van Provamel, die is nu ook gewoon bij AH te koop). Laat het beslag 10 minuten staan. Je hebt dan tijd om je keukenmachine af te wassen ;-) en wat fruit (banaan/appel/zomerfruit) schoon te maken. Bak kleine pannenkoekjes in wat kokosolie in een hete koekenpan.  Maak er een mooie stapel van en serveer ze met het fruit en een drupje ahornsiroop of agavesiroop. Smullen!!

1915726_1176985235658929_3861861533896568567_n_1.jpg