prev next

Ontspanning en Beweging

Bij een gezond en vitaal leven is ontspanning en beweging erg belangrijk. Ons stresssysteem staat vooral 'aan' en voor veel mensen is het moeilijk om te voelen welke stress-signalen je lijf geeft. Pas als je oververmoeid of burn-out raakt, trek je aan de bel. Of als je merkt dat je klachten krijgt aan je rug, hoofd, nek, buik, of andere delen van je lijf. Of als je niet meer zo goed slaapt en overdag minder kunt concentreren of niet zoveel veerkracht meer hebt. 

Je kunt al eerder op je rem trappen. Hoe mooi is het als je ontdekt hoe je op dagelijkse basis inspanning en ontspanning kunt afwisselen? Bij Voedzaam kun je terecht voor bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of voor Stretch&Relax-sessies. Je helpt zo je lichaam de stress af te voeren en krijgt meer rust in je hoofd en je lijf.

Tikva Stretch&Relax

Tikva geeft je een wekelijks moment van rust, stilte, ontspanning en hoop. Zo zorg je goed voor jezelf en kun je er op andere momenten in je week zijn voor anderen op je werk of in je gezin.


Wat is Tikva?

Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop”, “verwachting” en “geloof.” Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode die gericht is op balans en innerlijk vertrouwen. Deze manier van rust en ontspanning is geïnspireerd op Psalm 23.

“U laat mij neerliggen in grazige weiden, U leidt mij zachtjes naar stille wateren.”

Tikva wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en vertrouwen met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam.

De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Iedereen kan naar eigen vermogen deelnemen, je kunt er zelfs voor kiezen alleen te luisteren. Tijdens de lessen worden woorden gesproken die je zelfvertrouwen en menselijke waarde opbouwen en aanmoedigen. De oefeningen helpen je om negatieve gedachten te veranderen en geven hoop voor je ziel.

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden en we vinden het belangrijk dat iedereen gelijk en met respect behandeld wordt.

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva komt uit Zweden en is ontwikkeld door personal trainer Mimmi. Mimmi zocht een work-out voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Zij kon in de reguliere zorg niets passends vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze ontspanning en bewegingen om de bloedcirculatie op gang te brengen in Tikva. De muziek die bij de bewegingen wordt gebruikt is speciaal voor Tikva geschreven door een christelijke componist uit Zweden. De woorden uit de Bijbel die tijdens de lessen uitgesproken worden geven hoop, kracht en inspiratie.

Hoe kun je meedoen?
Vanaf september worden elke maandagavond Tikva-lessen gegeven (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen). Binnenkort kun je je online aanmelden, tot die tijd kun je een mail sturen naar anniek@voedzaamadvies.nl of via de contactpagina.
Een eenmalige les kost €10,-, een strippenkaart voor 10 lessen kost €85,-, een seizoensabonnement €275,-

Vind je meedoen in een groep lastig, dan kun je ook een privé-les aanvragen. Dit kan gewoon bij jou thuis of online gegeven worden. Of in een privé-sessie in mijn praktijk in Hoofddorp. Een individuele les kost €65,- (evt + reiskosten als ik naar je toe kom buiten Hoofddorp)

Details

  • Maandagavond 19.30-20.30 en 20.30-21.30
  • Locatie: FLXSpace Hoofddorp, Opaallaan 1180 in Hoofddorp
  • Kosten: €10 per les, strippenkaart €85 voor tien lessen, seizoensabonnement €275,- voor ca. 35 lessen. 
  • Een individuele les (online, in mijn praktijk in Hoofddorp, of bij jou thuis) kost €65,-. Heb je zelf een locatie en minimaal 8 personen die meedoen, dan kom ik graag Tikva bij jou geven voor de reguliere tarieven. Jij als contactpersoon mag dan gratis meedoen! 
  • Opgeven voor een les: via email of contacpagina
  • Als je het hebt, neem mee: een fitness matje, kussentje, handdoek & dekentje. We doen de les op sokken of blote voeten.

Aroma-relaxmassage

Gun jezelf af en toe een ontspanningsmassage; een moment helemaal voor jou alleen waarin je fysiek mag ontspannen.

Aanraking en massage helpen om de stress-hormonen in balans te brengen. Dit zorgt voor evenwicht in het lichaam, waardoor je gezondheid wordt ondersteund.
Bij de aroma-relaxmassage wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën die heilzaam zijn en ondersteunend werken voor je immuunsysteem, stresssysteem, huid en spijsvertering. 

Een aroma-relaxmassage is een rug- en voetmassage van 45 minuten en kost €60,-. Alleen rugmassage (30 min) kost €50,-. 
Je boekt een massage door een mail te sturen naar mailto:anniek@voedzaamadvies.nl of je gegevens achter te laten op de contactpagina.